Kulturopplevelser av det unike slaget finner du ikke hvor som helst

Nyheter

Den nyste trenden som er kommet til Norge, er at du nå kan kjøpe fullstendige pakkeløsninger for opplevelser som er litt utenom det vanlige. Det beste ved en slik løsning er selvfølgelig at du selv slipper å planlegge så alt for mye, og at du kan få tilgang på mange forskjellige opplevelser som er tilpasset for par, så vel som større grupper.

På hjemmesiden Opplevelsesgave.com finner du en ganske stor oversikt over slike opplevelsespakker, og listen er ganske lang og imponerende. Du finner mange gode tilbud, både for kulturopplevelser, så vel som ting som er mer sporty, eller rett og slett inviterer til bruk av tungt maskineri, som sportsbiler og helikopter.

Mange kulturopplevelser som tilbys som en opplevelsesgave

Om vi ser spesifikt på kulturopplevelsene som tilbys for både par, grupper og barn, blir man i første omgang imponert over hvilket omfang, og hvilken rekkevidde av ting som tilbys, selv om vi bare er i lille Norge.

Jeg har plukket frem noen av de beste tilbudene, som absolutt kan anbefales. De fungerer både for forelskede par, så vel som for venninner eller venner som vil ha en flott kulturopplevelse. Noen av tilbudene egner seg helt klart bedre for de mer feminine, mens andre er litt mer macho. Derfor snakker vi først litt om noen av de mer nøytrale tilbudene.

Wallmans Dinnershow er litt god gammel moro

Når gikk du sist på et dinnershow? –Ikke sant. Dette er allerede noe som ikke er så veldig vanlig lenger, men det er en kul måte å tilbringe en kveld på, og det er en bra måte å gjøre inntrykk på daten din, eller for eksempel på en ny forretningspartner. På scenen foregår det noe hele tiden mens du spiser, slik at det er mulig å ha litt tid sammen uten å måtte føre en samtale. Etter middagen har dere også tilgang til utestedets nattklubb, hvor festen får lov til å utvikle seg.

Den inkluderte maten hos Wallmans består minst av fire retter, og det er alltid relativt god mat, som egner seg godt for anledningen, selv om jeg er litt lunken til sammensetningen av den faste menyen. Den har ett lite hint av at det serveres veldig mye som har stått på kjølerommet i lengre tid.

Om du bestiller gjennom True Story, så kan du også sikre deg en kombinasjonspakke, hvor du og din partner kan overnatte i ett av de nære hotellene, som Scandic eller Radisson Blue.

Kombiner en langhelg i Oslo med kulturopplevelser av det bedre slaget

En annen fin opplevelse som i dag er meget populær er smaking av forskjellige typer drikke, gjerne kombinert med en tilhørende matbit, eller en fullstendig middag som passer sammen med den gjeldende drikkevaren. Dertil får man muligheten til å lytte til litt foredrag om drikken, og til å samtale med en ekspert, om de forskjellige typene av drikke som kan prøves ut.

Vanligvis skjer smakingen på gode restauranter. Vinsmakingen finner for eksempel sted på Klosteret, mens Ølsmaking, så vel som Øl og Mat –Kurs, finner sted på Ølakademiet. Du, eller dere, har også muligheten til å være med på smaking av Whisky, eller Champagne. På det viset kan dere oppleve en variert og god helg i Oslo, bli kjent med nye steder, smaker og opplevelser, uten å trenge å planlegge så alt for mye selv.