Utelivet i Oslo

Uteliv

Oslo er et perfekt sted for å dra ut med et par venner for å ta et par drinker eller høre på live-musikk. Det finnes en rekke barer, restauranter og musikkarenaer rundt om i byen som passer for folk av alle slag. I denne artikkelen har vi samlet sammen noen av de beste utestedene i Oslo hvor du kan kose deg sammen med godt følge. Det finnes selvfølgelig også en rekke andre steder som passer perfekt for sene kvelder ­– Oslo er en stor by med mange uteplasser.

Finansiering

I tillegg til å ha en rekke utesteder finnes det også en mengde dyre steder å nyte god mat, drikke og musikk. Etter et par kvelder på byen er det lett å ha brukt mer penger enn man ført hadde planlagt. Mange havner ofte i en situasjon hvor man trenger kreditt for å dekke over helgens bruk, eller hjelpe dem gjennom resten av måneden. Hvis man bruker en kredtittkilde til å dekke over utgiftene på byen er det viktig å ha en god kilde. Det viktigste er ikke om kilden til kreditt kom best ut på sist test, men om kilden støtter folk med din økonomi. Som man får det forklart på Forbrukslaan.no: «En annen ting å ha i bakhodet er at lånene som var best i siste testen, kanskje forutsatte en låntaker med annerledes privatøkonomi enn det du selv har her og nå.»

For den unge

Oslo er en by som florerer av studenter og unge sjeler, men likevel er det få barer som slipper inn de under 20 år. Om studentbaren ikke er noe for deg lenger trenger du ikke å fortvile, det finnes en håndfull barer rundt om i resten av byen som serverer ungdommen.

Studenten Bar: Denne baren holder til i Parkveien, rett ved høyskolen i Oslo og Akershus. Siden baren ligger sentralt til ved Bislett og sentrum er det et sted hvor mange samler seg. Stedet fokuserer på å servere billig øl for studenter. Det er også servert mat for en billig penge, i forhold til mange andre steder. Baren er ellers ikke den beste, men kan passe perfekt som et pitstop for en øl før turen på byen fortsetter.

Møllers Music Bar: Dette er Oslos eldste bar for de under 20. Møllers Music Bar et sted for de som liker å danse, da baren ofte har nye DJer som serverer musikk natten lang.

Sandvika Bar & Bowling: Sandvika Bar & Bowling holder åpent fra mandag til lørdag, men etter kl. 21:00 på fredag og lørdager blir stedet til et utested de over 18 år kan være. Det er fortsatt 20 års grense i baren. De som ønsker at turen på byen skal være mer enn bare drikke kommer til å kose seg her. På utestedet kan man spille bowling, dart og biljard i hyggelig selskap. Bursdagsselskapet kan også arrangeres på Sandvika Bar & Bowling. Samtlige rom i lokalet er reservert for bursdagsbarn og følget deres.

For de over 20

Når man bikker inn i 20-årene åpner dørene inn i Oslo sitt uteliv seg opp. Det finnes en rekke barer og utesteder for de som liker å prate, de som liker å danse og de som vil ha live-musikk. Det viktigste er at du og følget ditt vet hva slags utested som passer for dere. Liker dere rolig, akustisk musikk? Er hip-hop stilen deres? Vil dere ha noe å spise på sammen med drinkene? Liker dere martini eller god øl? Under finner dere noen av barene Oslo kan by på, slik at dere kan sette sammen deres perfekte bytur.

Bar Bastard: Bar Barstad ligger sammen med den velkjente restauranten Bølgen & Moi på Tjuvholmen. Etter et velsmakende måltid på restauranten kan man enkelt trekke seg tilbake til baren i bakgården for å nyte et par drinker og la maten fordøye. Dette er et perfekt sted for en bursdagsfeiring eller et mer formelt følge. Gjennom året foregår det også en rekke aktiviteter på barstedet. Sammen med venner kan man delta på ølsmaking, eller en av quizkveldene som baren arrangerer. Om du ønsker et sted å arrangere en privat fest kan dette også gjøres på Bar Barstad.

Syng og syng mer: Syng og syng mer er en bar som er designet for de som elsker å by på seg selv. Har vennegjengen din en sangfugl burde turen legges til denne baren som leier ut karaokemaskiner på egne karaokerom. Om du ikke liker karaoke kan du trekke deg tilbake til fellesbaren eller slå deg ned på uteserveringen som er plassert langs den nydelige Akerselven. Syng bar lar deg også bestille mat fra en nærliggende restaurant på Grünerløkka, eller så kan du ta med deg din egen mat.

Bar Vulkan: På Bar Vulkan kan du finne en takterrasse som gir deg flott utsikt over hele Grünerløkka. Med en spesiell arkitektur over tre plan gir baren deg en urban og eksentrisk følelse, noe som passer med imaget Bar Vulkan ønsker. Siden baren ligger rett ved den kjente mathallen i Oslo vet kjøkkenet hvordan de skal lage mat. Ukesmenyen på Bar Vulkan inneholder alltid eksotiske smaksopplevelser fra hele verden.

Cafe Amsterdam: Midt i sentrum kan du finne den koselige Cafe Amsterdam med et sterkt hollandsk preg over seg. Dette temaet er godt gjennomført og er et friskt pust i Oslo by. Baren ble åpnet i 1993 og har holdt seg populær siden, selv med skifte av lokale. Cafe Amsterdam er kjent for å være en plass hvor mange mennesker serverer store tanker og samtaler sammen med ølen. Baren er sett på som svært liberal og har tilpasset seg godt alle mennesker med ulike bakgrunner.

F6: På peneste Frogner finner man den estetiske cocktailbaren Frognerveien 6. Dette er en unik cocktailbar med en spennende meny fylt av overraskelser og moderne varianter av gamle slagere. F6 representer det beste av Frogner og er et perfekt sted for å slå seg ned med venner over et par drinker og lange samtaler. Dette er stedet for cocktailelskere, og de som ønsker å bli det.

Oslo mekaniske verksted: På Grønland kan du finne en av de beste lokalene for en sen kveld i Oslo med en fantastisk atmosfære og unikt lokale. Dette stedet var tidligere et industribygg som gjorde at Oslo har vokst til den byen den er i dag. Uteområdet er også enestående på varme sommerdager. Utvalget av øl, cider, brennevin og drinker er også overaskende bra. Når det kommer til mat har Oslo Mekaniske kun snacks som oliven og brød, men det er tillatt å ta med seg egen mat inn i lokalene.

Latter: Om du ønsker underholdning sammen med drinkene er Latter stedet for deg. Lokalisert på Aker Brygge er Latter blant de mer eksklusive og dyre stedene på denne listen, men når morsom underholdning følger med i prisen er dette kanskje ikke så rart. Latter er også åpent for leie av store følger. Programmer kan skreddersys slik at det passer best for deg og ditt følge, uansett hvor mange dere er. Lokalene på Aker Brygge kan gjeste så mange som 800 personer.

Aku-Aku Tiki Bar: Selv på mørke vinterkvelder blant all snøen kan du nyte tropiske drinker fra fancy tiki glass i Oslo. Aku-Aku Tiki Bar er en bar med et vintage tema og dekor som bringer deg til tropene. Det er nesten som om du stiger inn på Kon-Tiki reisen til Thor Heyerdahl, bare med et mye høyere komfortnivå. Enkelte kvelder arrangerer Aku-Aku Tiki Bar også hulahow med dansere og andre performers, i stil med sitt eget tropiske tema. Baren ligger sentralt ved Sofienbergparken på Grünerløkka.

Nodee Sky: Nodee Sky er en skybar med utsikt over hele Oslo by. I 13. etasje på selveste barcode kan du nyte en spektakulær utsikt sammen med nydelige drinker og mat. Kjøkkenet er åpent fra lunsj og serverer mat fra et tradisjonelt japansk kjøkken. Interiøret, service, maten og drikken holder høyeste standard og er perfekt for en mer intim kveld ute på byen. For større selskap kan man også leie privat rom for et følge på opptil 13 personer. Loungen utendørs i 13. etasje er også perfekt for sene sommerkvelder.

Torggata Botaniske: Denne baren i Oslo sentrum er kanskje blant byens mest populære. Drinkene og maten som blir servert har et rykte på seg for å være en opplevelse for smaksløkene. Stemningen og innredningen på denne folksomme uteplassen skal man heller ikke klage på. Interiøret i baren florerer av planter og grønne vesen som skaper en varm og koselig stemning selv på de kaldeste kveldene i Oslo. Som navnet tilsier kunne denne baren vært en egen utstilling i Oslos botaniske hage.

Grünerløkka Brygghus: Om du elsker øl er Grünerløkka brygghus et obligatorisk stopp mens du er i Oslo. Som et mikrobryggeri som også har tatt inn øl fra hele verden setter denne baren standarden for resten av byen. Bryggeriet har 14 ulike ølvarianter på tap og over 100 ulike øl på flaske, så her finner du nok en øl som passer perfekt for deg. Baren arrangerer også ølsmaking, ølkurs og guidede turer for de spesielt interesserte.